Servicii
Aparat dentar
Un aparat dentar este un dispozitiv care aplica o presiune asupra dintilor pacientului pentru a obtine, in timp, alinierea lor in directia dorita.
Vrei sa-i oferi copilului tau un zambet frumos si sa il feresti de complexe si de rautatile colegilor? Ai tu insuti o problema cu alinierea dintilor, pe care ai neglijat-o inca din adolescenta si vrei sa scapi de ea? Simti ca nu musti corect, iar dintii tai nu mai arata bine? E momentul sa vii la un control la un medic stomatolog ortodont, care te va ajuta in corectarea iregularitatilor dentare si faciale. Iar daca nu ai inca astfel de probleme si vrei doar sa stii cum sa previi, tot aici vei gasi ajutor.
Ce este un aparat dentar?
Cea mai comuna forma de tratament ortodontic este folosirea aparatelor dentare.
Un dispozitiv sau sistem care se aplica pe dinti, aparatul dentar are rolul de a influenta cresterea si dezvoltarea oaselor maxilarului si arcadelor dentare. Aparatul dentar schimba prin intermediul unor forte pozitia dintilor, pentru a corecta si uneori pentru a preveni aparitia unor anomalii dar si pentru a obtine rezultate estetice si functionale.
Tipuri de aparate dentare
- Aparatul dentar mobil. Este varianta ideala pentru copii (in general pana in 12 ani), corectand problemele de dezvoltare a maxilarului si arcadelor dentare. El poate fi scos oricand.
- Aparatul dentar fix. Este aparatul recomandat pentru copii cu varste mari si adulti, persoane ai caror dinti sunt in mare parte definitivi si este folosit pentru corectarea problemelor de aliniere.
Tipuri de aparate dentare fixe
Etapele vizitei la ortodont
La prima vizita, medicul care se va ocupa de pozitia perfecta a dintilor tai si de muscatura corecta va constata toate modificarile de pozitie ale dintilor. Tot el va recomanda alcatuirea dosarului ortodontic complex, format din radiografii si imagini foto.
Dupa studierea dosarului, vom decide daca e nevoie sau nu sa porti aparat, daca acesta va fi mobil sau fix, in functie de varsta si de dezvoltarea danturii.
Beneficiile purtarii aparatului dentar
Folosirea in cadrul tratamentului de canal a microscopului endodontic asigura o rata de succes de peste 90% si elimina riscuri importante, permitandu-ne sa vizualizam cele mai fine detalii precum inflamatii, canale ascunse sau curbate, sau chiar resturi de instrumente fracturate sau uitate pe canale.
- Obtinerea unei igiene orale corecte;
- Reducerea riscului de parodontoza;
- Reducerea riscului de a avea probleme cu articulatia tempo-mandibulara;
- Rezolvarea unur probleme de vorbire sau pronuntie;
- Imbunatatirea esteticii faciale si obtinerea unui zambet frumos.
Servicii DentPLus
Coroane dentare
Proteze dentare
Aparate dentare
Tratament de canal
Stomatologie copii
Carii dentare
Detartraj cu ultrasunete
Implant dentar
Tratament paradontal
Contacteaza-ne
Suna pentru programare
Programare la consultatie
Aparate dentare
Intrebari frecvente
Care este varsta ideala pentru o vizita la ortodont?
Pentru copii, specialistii recomanda ca prima vizita la ortodont sa fie in jurul varstei de 7 ani. Purtarea unui aparat dentar, insa, nu este rezervata doar copiilor si adolescentilor. Daca vrei sa iti imbunatatesti look-ul si sa ai un zambet frumos, orice varsta e potrivita pentru a veni la ortodont.
Cat trebuie sa port aparatul dentar?
Durata tratamentului va depinde de tipul de problema. Cazurile simple pot necesita cateva luni de tratament, in timp ce o corectie completa a muscaturii poate dura doi ani.
Aparatul dentar doare?
In ultimii ani purtarea aparatului dentar nu mai este la fel de traumatizanta cum era in trecut. Ca regula, aparatul dentar poate crea o anumita sensibilitate dentara cateva zile, dar nu este dureros. Aceasta iritare poate fi redusa cu analgezice. Aparatele dentare pe care le folosim astazi sunt mai mici, mai confortabile si utilizeaza o tehnologie ce reduce disconfortul.
Ce pasi trebuie sa respect inainte de aplicarea aparatului dentar?
Aparatul dentar se aplica pe o dantura curata si sanatoasa. Ca atare, inainte de aplicarea aparatului va fi nevoie sa efectuam mai multe proceduri care asigura succesul masurii: detartraj, periaj profesional, air flow si fluorizare.
Trebuie sa ma spal pe dinti mai des dupa aplicarea aparatului?
Da, va trebui sa te speli pe dinti cel putin de trei ori pe zi, sau dupa fiecare masa, pentru a mentine dintii si gingiile curate si sanatoase. Spalatul pe dinti in mod regulat va impiedica depunerea reziduurilor alimentare pe partile aparatului dentar. De asemenea, trebuie sa folosesti zilnic ata dentara, pentru a curata spatiile dintre bracket-uri, unde periuta de dinti nu poate patrunde. Medicul stomatolog te va invata care sunt procedurile corecte.
PACIENTI
Recomandari
Aceștia sunt doar câțiva dintre pacienții clinicilor DentPLUS. Le mulțumim pentru încrederea acordată medicilor și clinicilor noastre.