PROTEZE DENTARE ELASTICE
Profita acum de oferta noastra pentru proteze dentare elastice!
Proteze dentare din silicon totala / partiala – 2600 lei ACUM: 2190 lei
Parerile Pacientilor
Aceștia sunt doar câțiva dintre pacienții clinicilor DentPLUS. Le mulțumim pentru încrederea acordată medicilor și clinicilor noastre.
Ce sunt protezele dentare?
Protezele dentare elastice sunt dinti artificiali care au rolul de a inlocui dintii naturali pierduti. Beneficiile protezelor dentare sunt numeroase, incluzand imbunatatirea pronuntiei cuvintelor, a procesului de masticatie si, evident, a increderii in sine. Aceste lucrari pot preveni, de asemenea, lasarea timpurie a fetei, protejand eventualii dinti naturali ramasi (in cazul protezelor partiale).
Acest tip de lucrari proteice sunt realizate in laboratoare dentare specializate, personalizate in functie de cavitatea bucala a fiecarui pacient, astfel incat sa fie confortabile si sa corespunda functional si vizual cu eventualii dintii existenti (in cazul protezelor partiale).
Proteza dentara partiala este utilizata atunci cand inca mai exista dinti naturali sanatosi in cavitatea bucala. De obicei, aceste lucrari proteice sunt fixate in jurul dintilor naturali ai pacientului cu ajutorul unor sisteme speciale care imita culoarea dintilor existenti.
Proteza dentara totala este utilizata atunci cand toti dintii naturali (la maxilar si/sau mandibula) au fost pierduti ca urmare a unor accidente, infectii, leziuni, a parodontozeisau a altor afectiuni medicale. Dintii artificiali sunt atasati de o placa numita “baza protezei”, care este fixata apoi pe gingii. De regula, baza protezei si sistemul de prindere a lucrarii sunt realizate din metal sau acril si nu sunt vizibile, avand o culoare similara sau chiar identica cu cea a gingiilor pacientului. Pentru mentinerea lucrarilor intr-o pozitie optima, se utilizeaza frecvent un adeziv special, la anumite modele fara a fi nevoie de sustinere pe cerul gurii.
Proteza mobila digitala
Proteza dentara mobila este deja binecunoscutul model traditional de proteza dentara elastica, intalnit in popor sub denumirea de “placa dentara” sau modelul de proteza elastica moderna.
Progresele tehnologice rapide au adus o revoluție în acest domeniu. Acum, prin intermediul tehnologiei 3D, protezele dentare mobile pot fi fabricate cu precizie ridicată într-un timp mult mai scurt.
Imaginează-ți cum scapi de materialele clasice pentru amprente, incomode și consumatoare de timp. Tehnologia 3D permite realizarea unei machete digitale a viitoarei proteze, pe care pacientul o poate "proba" virtual. Toate acestea duc la o experiență mai plăcută pentru pacient, care scapă de multiple vizite la cabinet pentru ajustări.
Tehnologia 3D permite crearea de modele digitale personalizate, adaptate perfect nevoilor fiecărui pacient. Cu ajutorul tehnologiei 3D este scanată dantura cu precizie, oferind o experiență mai confortabilă. Modelul digital 3D ajută medicul să vizualizeze rezultatul final și să facă ajustări înainte de fabricarea protezei. Ajustările fine se realizează mult mai rapid datorită preciziei procesului digital.
Proteza mobila digitala printata 3D reprezintă o soluție rapidă, confortabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți.
Proteza dentara ELASTICA
Proteza dentara elastica este folosită ca o alternativă la cea din acrilat, atunci când pacientul este alergic la acest material sau/şi pentru a oferi un grad ridicat de confort, flexibilitate şi o bună stabilitate dimensională. Acest tip de proteză reprezintă în momentul actual cel mai nou produs în materie de tehnologie a protezei dentare.
Materialul din care sunt confecţionate aceste proteze flexibile este foarte rezistent şi are o culoare foarte asemănătoare cu cea a gingiei si poate fi dispus în strat foarte subţire (grad de confort cu mult mai mare faţă de vechile proteze rigide, din acrilat).
Materialul poate fi folosit atât pentru baza protezei, cât şi pentru sistemele de prindere a protezei de dinţii restanţi. Printre materialele folosite la confecţionarea acestor proteze se pot enumera :nylonul şi vinilul. Sunt uşor de prelucrat şi non-toxice pentru organism, nu conţin monomeri sau metale fiind astfel biocompatibile.
Cand sunt utilizate protezele elastice?
Protezele dentare elastice pot fi:
- Parţiale: pacientul trebuie să mai prezinte pe arceda dento-alveolară un grup de dinţi restanţi. Aceştia pot fi naturali sau pot să facă parte dintr-o lucrare fixă precum puntea dentară,croana dentarăetc.
- Totale când pacientul nu mai prezintă nici un dinte pe arcadă (edentat total).
Confortul protezelor elastice este sporit deoarece nu traumatizează dinţii vecini şi protejează gingia, iar masticaţia şi fonaţia ( modul în care sunt pronunţate cuvintele) sunt îmbunătăţite cu mult.
Etapele clinice şi tehnologice de realizare a acestor proteze mobile sunt asemănătoare cu cele ale celorlalte tipuri de proteze : proteza este realizată în laboratorul de tehnică dentară după un mulaj realizat de medicul dentist. Culoarea materialului flexibil şi cea a dinţilor falşi este aleasă în aşa fel încă să se potrivească cât mai bine cu restul danturii pacientului.
Proteze dentare elastice AVANTAJE
- Sunt o alternativă ideală pentru pacienţii care prezintă leziuni sau nu pot suporta protezele dure.
- Materialul flexibil este biocompatibil
- Materialul din care este făcută baza protezei este translucid şi foarte asemănător ca şi culoare cu gingia deci proteza va fi aproape invizibilă
- Proteza va avea o stabilitate mărită datorită flexibilităţii sale, se potriveşte perfect pe câmpul protetic indiferent de modificarile prin care trece acesta.
- Renunţarea la sistemele de retenţie şi sprijin metalice aduce un plus foarte mare esteticii dar în acelaşi timp se elimina şi efectele dăunătoare asupra dinţilor restanţi.
INGRIJIRE proteze dentare flexibile
Îngrijirea adecvată a protezelor dentare este importantă atât pentru sănătatea protezei cât și a sănătății orale. Iată câteva sfaturi:
- Manipulați protezele dentare cu mare grijă. Pentru a evita scăparea lor, stați peste un prosop pliat sau peste o chiuvetă plină cu apă când le curățați.
- Periați și clătiți protezele zilnic, dar nu cu pastă de dinți. Pasta de dinți este abrazivă și face zgârieturi microscopice unde se pot acumula resturi alimentare și placă. La fel ca dinții naturali, protezele dentare trebuie periate zilnic pentru a îndepărta alimentele și placa. Periajul ajută, de asemenea, la prevenirea petelor permanente pe proteză. Utilizați o perie cu peri moi care este concepută pentru curățarea protezelor dentare.
- Curățați cu un detergent pentru proteze. Puteți folosi săpun de mâini sau lichid bio de spălat vase pentru curățarea protezelor dentare.
- Aveți grijă adecvată de proteze atunci când nu le purtați. Protezele dentare trebuie menținute umede, astfel încât să nu se usuce sau să-și piardă forma. Când nu le purtați, puneți protezele într-o soluție de înmuiere pentru curățarea protezelor dentare sau în apă.
Intrebari Frecvente
Mai jos sunt cateva din multe intrebari pe care pacientii ni le pun atunci cand doresc sa afle mai multe despre protezele dentare elastice
Cum mă voi simți cu o proteză dentară mobilă?
Când pacientul poartă proteză dentară pentru prima dată, acestuia îi va lua o perioadă de timp până se va obișnui. Dar, pe măsură ce structurile orale se adaptează la aparat, senzațiile normale vor reveni.
Pacienții pot experimenta, de asemenea, o creștere a producției de salivă și iritație, dar acestea vor înceta pe măsură ce cavitatea buclă se obișnuiește cu proteza.
Voi putea mânca cu proteza?
Odată ce v-ați adaptat complet la purtarea protezelor dentare, ar trebui să puteți mânca aproape orice.
Cu toate acestea, pot exista unele alimente care vor fi întotdeauna dificil de consumat, cum ar fi alimentele care sunt tari, lipicioase sau dure.
Cât timp trebuie să port proteză dentară?
După ce gura ta se obișnuiește cu proteza dentară, se recomandă să o scoți înainte de a merge la culcare.
Acest lucru vă permite gingiilor să se odihnească și vă ajută să vă mențineți gura sănătoasă. Țesuturile de sub proteză au nevoie de o perioadă de odihnă de șase până la opt ore în fiecare zi.
Care este durata de viață a unei proteze dentare?
Un dentist poate crea proteze dentare din multe materiale de înaltă calitate, cum ar fi ceramica și acrilul.
Tipul de material determină cât timp se pot aștepta pacienții să reziste. Dar, indiferent de material, durata medie de viață este de la 7 la 10 ani.
Trebuie să am grijă deosebită de gura mea când port o proteză?
Menținerea gingiilor frumoase și sănătoase este esențială pentru sănătatea dumneavoastră generală și pentru a vă asigura că proteza dvs. se potrivește și rămâne pe loc.
Chiar dacă este posibil să nu existe niciun dinte de-a lungul liniei gingivale, totuși trebuie să vă mențineți un obicei de a vă peria ușor gingiile, limba și cerul gurii pentru a îndepărta placa bacteriană și bacteriile.
Trebuie să folosesc adeziv pentru proteze?
În general, dacă protezele sunt montate corect, adezivul pentru proteze nu este necesar pentru a le menține pe loc.
Dacă simțiți că aveți nevoie de ceva care să vă ajute proteza totală sau parțială să rămână în poziție, discutați cu medicul dentist despre remodelarea protezei înainte de a încerca să remediați problema cu adeziv.
Rezultatele Noastre
Cateva din cazurile pacientilor care au apelat la proteze dentare elastice
De ce sa alegicabinetele Dent Plus
Oferim pacientilor nostri tratamente adecvate, personalizate in functie de problemele specifice, precum si solutii complete de preventie, profilaxie si cosmetica dentara, prevenind ulterioarele afectiuni ce pun in pericol sanatatea dentara.
RATE FARA DOBANDA
Plata prin cardul de credit de la Banca Trabsilvania, 6 rate fara dobanda.
Suntem disponibili
Suntem gata să verificăm în cabinetele noastre orice problemă a dinților, în orice moment al zilei, chiar și în weekend și de sărbători.
Pacienti multumiti
Nu este doar o vorba. Parerile pacientilor vorbesc pentru noi. Peste 1500 de aprecieri pozitive, peste 20.000 de pacienti multumiti.
Proteze dentare elastice Fa o programare acum!
Completeaza formularul pentru detalii!
© 2022 Toate drepturile rezervate Dent Plus